Радионица о теми „Реализација бизнис-планова и анализа подсектора у пољопривреди“, биће одржана на Сокоцу у сриједу, 2. октобра, у организацији Јединице за координацију пољопривредних пројеката у оквиру Пројекта развоја конкурентности у руралним подручјима.

Виши стручни сарадник за воћарство у Ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди Подручна јединица Соколац Драган Бејатовић рекао је Срни да за ову радионицу очекују око 30 учесника.

Према његовим ријечима, присуствоваће представници удружења пољопривредних произвођача, земљорадничких задруга и стручњака из области пољопривреде из 12 општина Сарајевско-романијске и Горњодринске регије.

Бејатовић је нагласио да ће на овом скупу бити представљени бизнис-планови више удружења, а потом ће бити одржан радни састанак о стању и перспективи јагодичастог воћа на том подручју, с акцентом на малинарство.

Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Подручна јединица Соколац, дјелује у 12 општина Сарајевско-романијске и Горњо-дринске регије.

Радионица ће бити одржана од 9.30 до 15.30 часова у хотелу „Златни бор“ на Сокоцу.