На путевима у Републици Српској у вишим предјелима, у котлинама и уз ријеке мјестимично има слабије магле, због чега је коловоз влажан и клизав, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Могућност одрона земље и камења на коловоз постоји у усјецима и поред камених косина.

До 5. октобра трајаће санација на дионици магистралног пута Бањалука-Лакташи, у мјесту Гламочани.

У току је санација коловоза од Приједорске петље до Клашница и у мјесту Друговићи, због чега се саобраћај од 7.00 до 18.00 часова одвија успорено, једном траком.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком.

Због деминирања терена на радилишту “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, у општини Брод, на снази су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Котор Варош-Ободник, због изградње мини хидроелектране.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком, на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је реконструкција регионалног пута Лукавица-Пале, као и проширење моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Федерацији БиХ јутрос је неопходан појачан опрез на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, због јутарње магле која смањује видљивост, посебно на путевима у долинама ријека Врбаса, Лашве, Саве и Босне.

Због радова на ауто-путу А-1 саобраћај је на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине преусмјерен из возне у претицајну траку, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу Врандук два ноћу се обуставља саобраћај од 00.30 до 4.30 часова.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

И даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај
.