Сајам хране, пића, пољопривреде и предузетништва одржан је у суботу, 5. октобра у Источном Сарајеву. Под називом 6.Дани тикве, сајам је дио манифестације „Купуј домаће, једи здраво“ и кампање „Домаће је боље“. Организатор манифестације је Удружење грађана „Пробуди се“ у партнерству са Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, а уз подршку Мисије ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини.

Према ријечима директорице Градске развојне агенције ИС Младенке Пандуревић, манифестације је била продајно – изложбеног карактера, а посјетиоцима су понуђени пољопривредни производи, прерађевине и рукотворине.

– У настојању да подржимо рад удружења, помогли смо организацију овог догађаја, водећи се искуством стеченим у организацији сајма женског предузетништва, одржаног прошле године у Сарајеву, уз подршку Мисије ОСЦЕ-а у БиХ. Наша улога ове године, била је да укључимо чланице удружења са територије Града Источно Сарајево, међу којима су Удружење грађана „Аурора“ и Удружење жена „Соколица“ из Сокоца. Морамо нагласити да је све оно чиме се чланице баве још увијек више домаћа радиност, него предузетништво и да је потребно да допринесемо економском оснаживању жена. Предузетнички дух постоји, али га морамо развијати, за шта је идеална прилика била овогодишња манифестација – изјавила је Пандуревић.

У оквиру програма, организовано је занимљиво такмичење у брзом и прецизном плетењу приглавака.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.