Градска развојна агенција Источног Сарајева и Град Источно Сарајево, у сарадњи са партнерима, почеће у јуну реализацију пројекта који ће, према процјенама, омогућити запошљавање одређеног броја незапослених лица у локалним компанијама и регистровање властитог бизниса за почетнике у послу.

Директорица Градске развојне агенције Младенка Пандуревић рекла је да су грант средства у износу 180.000 америчких долара обезбијеђена у оквиру пројекта „Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза II“ који спроводи Међународна организација рада.

Према њеним ријечима, Градска развојна агенција Источног Сарајева је, након потребних провјера, изабрана за једног од шест нових локалних партнера за запошљавање који ће наредног мјесеца почети са провођењем интервенција у запошљавању, а прије два дана званично је добила цертификат за одобрена средства у оквиру пројекта LEP II.

„Након што у јуну завршимо почетне активности предвиђене пројектом, у наредном периоду организоваћемо обуке за тржиште рада и предузетништво и посредовати у запошљавању лица која се налазе на евиденцији служби за запошљавање у нашем граду“, рекла је Пандуревић.

Пандуревић је истакла да би на подручју Источног Сарајева најмање 60 незапослених лица требало да успјешно заврши предстојећу обуку ‘Започни и унаприједи свој посао’.

„Очекујемо да до завршетка овог пројекта 35 лица у нашем граду буде запослено у локалним компанијама, те да 10 лица са евиденције незапослених региструје микро или мало предузеће. Реализација пројекта трајаће 21 мјесец“, нагласила је Пандуревић.

Овај пројекат на подручју града Источно Сарајево реализују Градска развојна агенција Источно Сарајево и Град Источно Сарајево, у сарадњи са Агенцијом за развој предузећа Еда, општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, бироима за запошљавање ове двије општине, приватним партнерима, предузећима Златно Зрно и Еко – Жељезница, те Машинским факултетом у Источном Сарајеву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име