Турска авијација извела је напад на базу курдских Сиријских демократских снага у сиријској провинцији Хасака, саопштила је телевизија „Мајадин“.

„Турски авиони извели су напад на штаб курдских снага у предграђу града Ел Маликија у провинцији Хасака на североистоку Сирије“, јавља телевизија.

У саопштењу се прецизира да за сада нема података о жртвама напада.

​Сиријска државна телевизија „Ихбарија“ такође је саопштила о турском нападу на курдске снаге у селу Тел Тавил у близини Ел Маликије.

И сиријски државни радио потврдио је да је турско ратно ваздухопловство извело ваздушни напад на контролни пункт на граници Сирије и Ирака, у којем су порушена два моста. Овај контролни пункт контролишу арапско-курдски одреди Сиријских демократских снага.

Раније су Сиријске демократске снаге јавиле да су се америчке снаге повукле са границе са Турском на северу Сирије, кршећи споразуме постигнуте са курдским савезницима. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган такође је изјавио да америчка војска напушта територије на северу Сирије, где Турска планира да изведе војну операцију против курдских снага.