Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције МУП Средњобосанског кантона у сарадњи са полицијским службеницима ПС Бусовача успјешно су расвијетлили злоупотребу банковне картице, којом приликом је оштећена пензионерка из Бусоваче.

Наиме, у ПС Бусовача запримљена је пријава у којој је оштећена пензионерка навела да је приликом кориштења банковне картице уочила недостатак новчаних средстава на њеном рачуну, који је отворен у једној од комерцијалних банака.

Одмах по запримању пријаве службеници полиције су приступили подузимању мјера и радњи на расвијетљавању пријављеног кривичног дјела.

Том приликом је утврђено да је један од радника агенције за обезбјеђење која пружа услуге осигурања банци у којој оштећена има отворен рачун, искористио тренутак непажње и од исте неовлаштено узео податке са банковне картице.

Злоупотребу података наведене пензионерке, као и одређеног броја других клијената банке, осумњичени је извршио на начин да је без њиховог знања и сагласности путем интернета израдио “лажне” корисничке рачуне за учешће у интернет играма на срећу, те у више наврата извршио уплате на рачун једне од спортских кладионица.

Овим незаконитим радњама причињена је материјална штета у износу преко 1.500 КМ.

Током криминалистичке обраде осумњичени заштитар А.Н. (32) у потпуности је признао извршење кривичног дјела и против истог се подузимају законом прописане мјере и радње.

Користимо ову прилику да упозоримо све кориснике банковних картица да обрате пажњу на заштиту личних података, како би спријечили евентуалне злоупотребе и настанак материјалне штете.