Саобраћај се овог јутра на путевима у БиХ одвија по сувим или мјестимично влажним коловозима, а магла понегдје смањује видљивост, посебно у долинама ријека Саве, Дрине, Врбаса и Лашве.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају да су на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући одрони земље или камења на коловоз и возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођена стању и условима на путу.

На дионици магистралног пута Дрињача – Милићи – Власеница у току је реконстукција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици магистралног пута Јоховац – Руданка, због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, најављене су измјене у одвијању саобраћаја.

Деминирање терена изводи се на радилишту “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод – Оџак у времену од 8 до 15 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току је реконструкција регионалног пута Лукавица – Пале, као и радови на проширењу моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На подручју Федерације БиХ на магистралном путу Зеница – Немила због санационих радова у тунелу “Врандук два”, у ноћним сатима саобраћај се обуставља од 0.30 до 4.30 часова.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.