Око 2. 500 Гробара биће на Олд Трафорду, а приближно 1. 500 Енглеза у Хумској.

Како рече Саво Милошевић после пораза од Вождовца „трудићемо се да дамо све од себе до краја првенства“, међутим… Ако у Хумској 1 мисле како не могу до титуле у Србији, онда им премијерна победа у Лиги Европе у Казахстану отвара врата пласмана у нокаут фазу и омогућава додатни раст интересовања навијача за надолазећи двомеч са Манчестер јунајтедом.

Одмах после репрезентативне паузе црно-бели путују у Лучане, на мегдан Младости, а пет дана касније ће на Топчидерском брду сачекати Црвене ђаволе, у покушају да репризирају подвиг „Беба“ из пролећа 1996. кад је било 2:0 за наш тим. Верују и Гробари да овакав Парни ваљак, доста бржи него у минуле две сезоне, има шта да понуду у трећој етапи трке на УЕФА стази, о чему сведочи и информација да ће изабранике Оле Гунар Солскјера сачекати распродат стадион.

Не и крцат, јер то није могуће из организационих и безбедоносних разлога, али свих 25.000 места ће бити попуњено. То открива Предраг Вујовић, директор маркетинга Партизана, појашњавајући информацију да продаја иде чак и боље од очекиване.

„Закључно са четвртком, продато је17.000 комплетна (за мечеве са Манчестер јунајтедом и Астаном). Тачније, 13.000 плус резервације. Запад је већ „плануо“, бочни део истока ка југу, такође. У продају смо пустили 23.500, уз напомену да је још 1.500 предвиђено за гостујуће симпатизере. Не сумњам да ће Манчестер јунајтед да дочека крцат стадион“, задовољан је Вујовић у рапорту Спортском журналу.

Подсетимо, цене комплетан за преостала два сусрета Групе Л у Београду су:

Север и југ – 4.000;
Бочни делови запада и истока – 6.000;
Централна места на трибинама – 8.000;
Позиције у ложама – 40.000 динара.

Процена је да ће, уколико сви пакети буду продати – а на добром су путу – Партизан инкасирати око 1.100.000 евра. На ту суму ваља додати зараду од ТВ права, и маркетиншких активносит, као и оно што фудбалери допринесу на терену, јер су само за славље у Нурсулатану донели клубу 570.000 евра. Наравно, сам пласман у групну фазу УЕФА части са 4.745.740 евра.

Кад је реч о гостовању Манчестер јунајтеда, 24. октобра од 18.55, на северној трибини, у посебном сектору биће око 1.500 навијача премијерлигаша. За реванш на Олд Трафорду, 7. новембра, Партизан је требовао око 2.500 улазница, наручиваће се посредством Тикетлајна, по цени од око 5.300 динара.