Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине савладала је Финску 4:1 и тако задржала макар теоретске шансе за пласман на Европско првенство.

Екипа Роберта Просинечког одиграла је одличан меч и било је питање само са колико голова у мрежи ће бити испраћени гости. Домаћи тим је доминирао терен, био надмоћан у пољу гдје је квалитетним акцијама стварап проблеме посљедњој линији гостију.

БиХ је кренула веома офанзивно. Први је запријетио Бичакчић главом у 13. минути након корнера, а у сљедећем налету Амер Гојак је затресао мрежу. Гол је поништен због недозвољене позиције. Притисак БиХ није попуштао. Имао је добру шансу Хоџић, чији ударац је изблокирао Тоивио.

Зоран Квржић је одиграо сјајан меч и у 29.минути је одлично упослио Изета Хајровића који је сигурним ударцем погодио мрежу. Упркос вођству БиХ је наставила са притиском и то се исплатило у 36. минути када је Раитала игра руком. Миралем Пјанић је био сигуран са пенала.

У наставку домаћа селекција је наставила са нападима упркос сигурном вођству. У 54. минути Миралем Пјанић је затресао пречку а затим је капитен БИХ у 58. минути успјешно реализовао шансу кад се лопта одбила након покушаја Гојка Цимирота за 3:0. Вођство није успавало домаће који су и даље наставили са нападима па је Хоџић погодио за високо вођство.

Финци су у наставку успјели да смање а у стријелце се уписао Похјанпало.

У наредном колу у уторак БИХ гостује код Грчке.