Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) одвија редовно, по претежно сувим коловозима, а мјестимично је смањена видљивост због магле у котлинама, дуж ријека и у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Возачима се савјетује опрез при вожњи и на дионицама које пролазе кроз усјеке због могућих одрона.

На подручју Требиња данас ће због Балканског првенства у друмском бициклизму на снази бити обустава саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова на дионици магистралног пута, од раскрснице улица Душанова и Преображенска до мјеста Љубово, као и од 11.00 до 12.30 часова на дијелу пута од раскрснице за Град Сунца до укрштања са магистралним путем који ту пролази.

На подручју Бањалуке вечерас ће због “Бизнис трке за фирме” од 17.00 до 21.00 час бити потпуно обустављен саобраћај у Улици Теодора Колокотрониса и на дијелу Улице Патре (кружног тока) до раскрснице са Булеваром цара Душана, те у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице Булевара цара Душана и Теодора Колокотрониса до раскрснице Алеје светог Саве и Улице Вука Караџића.

Обутава саобраћаја биће на снази и сутра због Међународног скупа љубитеља “алфа ромео” аутомобила од 10.00 до 12.30 часова и то на дијелу Улице Краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице исте улице са Алејом Светог Саве.

Поводом освештања Храма Покрова Пресвете Богородице у насељима Росуље и Нова Варош сутра ће од 8.00 до 15.00 часова бити обустављен саобраћај на дијелу Улице Милана Радмана, од раскрснице са Улицом Првог крајишког корпуса до раскрснице исте улице са Улицом Драгише Васића и на дијелу Улице Драгише Васића.

Измјене саобраћаја актуелне су и у улицама гдје су у току радови.

На подручју ФБиХ и даље се могу очекивати колоне на магистралном путу Зеница-Немила у тунелу Врандук два, па се на тој локацији током ноћи обуставља саобраћај од пола часа послије поноћи до 4.30 часова наредног дана.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Радови су актуелни и на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево запад-Лепеница, као и на магистралним путевима Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Дољани-Метковић, Ланиште-Кључ и Језеро-Јајце.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Гранични прелаз Брчко-Гуња и даље је затворен за теретна возила и аутобусе.