Фото: Јелена Маринковић

У скупштинској сали у Сокоцу данас је одржан радни састанак између представника америчке хуманитарне организације у БиХ CRS-а (Catolic Relief Services), која проводи пројекат Про – Будућност, и представника локалне заједнице. Повод је био нови Јавни позив за додјелу финансијске подршке малим пројектима, који ће бити отворен до 22. новембра.

Према ријечима Нере Хаљевац, испред CRS-a, Јавни позив је отворен за све неформалне групе младих, организације цивилног друштва, удружења жртава рата у општина и градова БиХ – 75 заједница у којима дјелује пројекат, као и за организације које се баве међурелигијским дијалогом и изградњом мира у БиХ.

– На данашњем састанку истакли смо нешто више о критеријима и на који начин се могу аплицирати пројекти. Од апликаната се очекује да своје идеје и приједлоге креирају у складу са Платформом за мир, која је резултат интензивног и дуготрајног рада пројекта пројекта Про – Будућност. Пројектни приједлози се морају носити на изградњу мира и јачање повјерења у БиХ. Након тога, на основу бодовања, слиједи процес одабира приједлога – додала је Хаљевац.

Про – Будућност (Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност) је USAID-ов пројекат изградње мира и повјерења међу грађанима свих етничких и вјерских скупина у БиХ, који проводи CRS у партнерству са Каритасом БиХ, Институтом за развој младих КУЛТ, Форумом грађана Тузла и Хелсиншким парламентом грађана Бањалука.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/var/mysqltmp/#sql_3318_42.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/sokolaco/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2056

Грешка Вордпресове базе података: [Disk full (/var/mysqltmp/#sql_3318_42.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")]
SELECT t.*, tt.* FROM wpjc_terms AS t INNER JOIN wpjc_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wpjc_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('post_tag') AND tr.object_id IN (72819) ORDER BY t.name ASC