Магла јутрос смањује видљивост на подручју Добоја, а мјестимично је има и у котлинама и уз ријечне токове у доњем Подрињу и на западу Републике Српске, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због извођења бојевог гађања на Полигону “Мањача” данас од осам до 18 часова биће обустављен саобраћај на путном правцу Бањалука-Чађавица, на дијелу пута од насеља Кола до насеља Стричићи.

Преусмјеравање саобраћаја вршиће припадници Полицијске управе Бањалука.

Због санације, на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Ада, саобраћај се одвија успорено.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембра у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком, уз регулацију семафорима.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране “Крупац” на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због изградње ауто-пута Коридор “Пет це”, кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

У току је постављање камера на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току је и постављање наплатних станица “Александровац” и “Нова Топола”, на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

Због деминирања терена на радилишту “Клакари Доњи осам, 13 и 14”, у општини Брод, на снази су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак од осам до 15 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због минерских радова, данас ће бити привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Источно Сарајево-Требевић-Пале, дионица Миљевићка кривина-Златиште општина Источни Стари Град од девет до 15 часова, у трајању од максимално 10 минута.

На дионици регионалног пута Источно Сарајево-Требевић-Пале у току је реконструкција пута и проширење моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На тој дионици забрањен је саобраћај за теретна возила носивости веће од 3,5 тоне, а у Источном Новом Сарајеву и на Палама постављена је саобраћајна сигнализација која преусмјерава ту категорију возила на алтернативне правце.

Због клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре (Мачковац)-Челић.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град потпуно је обустављен саобраћај.

У Федерацији БиХ јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на путевима уз ријеке Саву, Лашву, Врбас, Босну, Дрину и Спречу.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу “Врандук два” током дана се саобраћа наизмјенично, једном траком, а због повремено појачаног промета возила формирају се дуже колоне у оба смјера.

Ноћу се саобраћај обуставља од тридесет минута послије поноћи до 4.30 часова.

Због редовног сервисирања тунела “Бијела Влака”, на ауто-путу А-1 Звировићи-Бијача, вечерас од 21 час до сутра у 1.00 час за саобраћај ће бити затворен смјер Звировићи-Бијача, док ће од један до пет часова бити затворен смјер Бијача-Звировићи.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.