Нема особе која макар једном у животу није пожелела да приликом осмочасовног радног времена нема ниједну другу обавезу сем да оде на паузу, а да за све то добија и плату.

Међутим, један мушкарац запослен у градској управи Славноског Брода, управо због тога пролази кроз праву агонију. Наиме, већ трећу годину он има посао на којем нема шта да ради, сем да повремено изађе на паузу, због чега се жалио и медијима.

Емисија „Провјерено“ која се емитује на каналима хрватске телевизије Нове ТВ доноси шокантну исповест радника градске управе Славонског Брода који тврди да не ради апсолутно ништа и којем је једини задатак унутар осмочасовног радног времена – отићи на паузу. Иако то звучи невероватно, додатно изненађује тврдња да он жели да ради, али да му надређени не дају!

Његови проблеми почели су након што је пре годину дана одбио да учествује у незаконитој радњи. Убрзо након тога, постао је непожељан, а са временом су га прогласили технолошким вишком. Да би ствар била невероватнија, исту судбину дели још четворо људи који су одлучили да стану пред камере где су говорили о свом искуству, пише Дневник.хр.

– Издали су грађевинску дозволу, а нису хтели да издају употребну дозволу и онда су ишли да поништавају грађевинску. И ту почињу моји проблеми – тврди он.

Како је изјаво, од узорног и одговорног кадра ускоро је постао најгори.

– Премештен сам из канцеларије, смањена ми је оцена. Наиме, последње две године, имам оцену довољан – а то је најгора оцена у згради. Морам да будем негде осам сати, а немам посла. Не излазим више на терене. Седим осам сати, једино што одем на паузу – описао је он како изгледа један његов радни дан.