Крешталица и Делипара из заједничких играчих дана у Гласинцу

У друголигашком „Истоку“ овог викенда на распореду су мечеви 11. кола, а фудбалери Гласинца на Сокоцу дочекују екипу паљанске Романије.

Сокочани су у претходном колу декласирали Дрину ХЕ у Вишеграду, и утакмицом против комшија са Пала траже наставак побједничке серије.

,,Утакмица ће бити тешка, екипе се одлично познају. Романија има састав за респект, што се види по резултатима у досадашњем току сезоне. Ми смо ово коло комплетни, што није био случај у већем дијелу првенства. Изузетно цијеним тренера и дугогодишњег саиграча Делипару, и као човјека и као тренера. Даћемо све од себе да остваримо добар резултат и надам се да ћемо уписати нова три бода на нашој „Бари“, што би нам омогућило да се вратимо међу пет првопласираних екипа на табели“, истакао је тренер Сокочана Огњен Крешталица.

Огњен Крешталица: Романија има састав за респект

Паљанска „Рома“ након одиграних десет мечева заузима треће мјесто са 19. бодова док је Гласинац десети и има 13. У прошлом колу код куће Романија је уписала „икс“ против Дрине из Зворника.

„Слиједи нам комшијски дерби и радујем се сусрету са пријатељима из Сокоца за који ме вежу најљепше спортске успомене. Домаћини заслужују максимални респект и нема сумње да нас чека изузетно тежак меч. Неће бити лако, због картона недостајаће важне полуге састава, Никола Живковић Жиле, Драган Цицовић и Страхиња Чворо и без обзира на све спремни смо, орни и мотивисани за борбу, а ја вјерујем у екипу да ће дати и више од својих могућности те у једном спортском отвореном и мушком надигравању уз мало и спортске среће можемо доћи до позитивног разултата“, за најаву утакмице истакао је за Спорт ДЦ тренер Паљана Срђан Делипара уз то и некадашња перјаница из најбољих славних премијерлигашких дана Гласинца.

Утакмица између фудбалера Гласинца и Романије игра се на Сокоцу у недјељу 20. октобра са почетком у 14 часова и 30 минута. Биће то прилика за сусрет старих добрих пријатеља.