Предсједник голф клуба „Смрека“ из Источног Старог Града Сањин Радоња јуче је на Вучијој Луци отворио незванично првенство Босне и Херцеговине на којем је учествовало око 40 голфера из цијеле БиХ.

-Први пут на нашим просторима се одржава овакво такмичење, а надам се не и посљедњи. Људи су дошли из цијеле државе, Посушја, Завидовића, Бијељине, али и интернационалци из Црне Горе и Хрватске – рекао је Радоња.

Замјеник начелника општине Источни Стари Град Малко Короман поздравио је све присутне учеснике турнира и госте у име Општине Источни Стари Град и изразио наду да ће ово бити само први у низу оваквих спортских и позитивних догађаја у општини.

Након такмичења додјељене су награде у двије категорије „Даме“ и „Господа“. У категорији „Даме“ треће мјесто освојила је Минка Барош, друго Аријана Селманагић док је прва дама била Анита Селманагић. У категорији „Господа“ трећи је био Недим Чехајић, дуго мјесто Дејан Шаран, а први је био Самир Смајић.

Након додјеле награда услиједило је дружење голфера и закуска на терениима голф клуба „Смрека“ и у ресторану „Еко кућа“ на Вучијој Луци.

-Данас сам дошао овдје да играм голф испред голф клуба „Посушје“ као предсједник клуба. Лијепо сам и угодно изненађан прексрасним, малим тереном са шест рупа, а такође сам обрадован одзивом голфера из цијеле БиХ. Носим најљепше утиске из Источног Старог Града – истакао је Вељко Лончар.

Адис Мујановић из голф клуба „Криваја“ из Завидовића је са великим бројем колега учестовао на овом турниру за који је рекао да је фантастичан.

-Захвални смо и замјенику начелника општине Источни Стари Град Малку Короману, који јерекао да ће пружити подршку оваквим догађајима на општини. Ово је одличан терен за кратку игру, и сви они који желе да науче кратку игру апсолутно овдје могу да остваре циљеве и знања – додао је Мујановић.