Иако се чини да је руководство Олимпијског центра Јахорина новим пројектима достигло свој и максимум у искориштености потенцијала ове планине, ситуација у пракси није таква.

У плану је развој ски центра Мањача код Мркоњић Града као и ски центра Игришта код Власенице. Планирана површина ски центра Мањача односи се највећим дијелом на површине које заузимају ски-стазе, чија укупна површина износи 75.000 м2, затим на инсталације и љетње садржаје.

Према Планираном рјешењу ски центра Мањача предвиђена је једна шестосједна жичара, укупне висинске разлике око 264 м, дужине око 1.000 м и капацитета 3.000 скијаша/сат као и покретна трака дужине око 100 м, капацитета 1.000 скијаша/сат. Жичару прате двије осњежене ски-стазе, укупне дужине око 2.500 м. Поред скијашке инфраструктуре у плану је иградња и забавних садржаја: тјубинг, авантура парк, дјечије игралиште, зип лине и други занимљиви садржаји.

Од велике стратешке важности су и пројекти – спајање Јахорине са Источним Сарајевом али и са Палама путем кабинских гондола које су уједно најадекватније али и најатрактивније рјешење како за превоз скијаша тако и за превоз гостију и туриста који нису скијаши.

Тим поводом директор олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић рекао је да се праве јединствени пројекти, први у овом дијелу Европе.

„Дошли смо на идеју да повежемо најближи град са најдужом гондолом на Балкану и да омогућимо становницима и туристима да се на најбржи, најлакши и најбезбједнији начин превезу до Јахорине и зими и љети. Сад смо у фази припреме, обезбјеђења имовине и документације, почетак градње ће започети након завршетка ових активности, обезбјеђења средстава и спровођења јавних набавки. Бенефити пројекта су велики и огледају се у лакшем приступу Јахорини у свако доба, туристички и за људе који живе у околини. Реализацијом овог пројекта биће могућ превоз са аеродрома до Јахорине јер је полазна станица планирана у непосредној близини међународног аеродома Сарајево. Поред тога што ће ова гондола бити једниствена туристичка атракција такође ће доприњети смањењу загађености и мањој употреби аутомобила као и безбједности свих корисника. У плану су и 2 успутне станице, на Требевићу и на Двориштима. Када је ријеч о пројекту спајања Пала са Јахорином, желимо да највише бенефита имају грађани Пала“,истакао је Љевнаић.

,,Изградњом овог пројекта ћемо развити највише Пале, јер ће по угледу на европске ски центаре, центар смјештајних капацитета и збивања прије и послије скијања бити управо на Палма. Тренутно радимо на проналажењу најбоље трасе гондоле и пропратних стаза. Сваки од ових пројеката је стратешки итекако значајан за развој наше регије али и подстицање и празвијање привреде у цијелој држави“, саопштили су из ОЦ Јахорина.