Делегације СНСД и ДНС, предвођене предсједницима странака Милорадом Додиком и Марком Павићем одржаће данас састанак у Бањалуци.

Састанак ће бити одржан у просторијама Главног одбора ДНС, најављено је из ове странке.

Предсједник СНСД Милорад Додик изјавио је јуче да је увјерен да ће коалициона сарадња са ДНС-ом опстати, наводећи да је циљ СНСД да очувају коалицију, те да не очекује да неки други буду ирационални и доведу то у питање.

Додик је изразио наду да ће се представници СНСД и ДНС разумјети и наставити да раде заједно.

– СНСД не води никакаве разговоре у тајности, али можемо да чујемо, или је то само спекулација, да то није тако на неким другим странама – рекао је Додик.

На питање да ли ће СНСД одстранити ДНС из владајуће коалиције уколико та странка подржи предсједника СДС Мирка Шаровића, Додик је рекао да би волио да му је постављено питање да ли у томе има логике, наводећи да је његов одговор да има.

– Овај степен коалирања је урађен за нивое Републике Српске и БиХ. На бази тога и ресурса које ДНС има у Народној скупштини Републике Српске и Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и договора који смо имали у вези са Домом народа – подразумијева се да смо заједно. Свако искакање из тога доводи у питање тај ниво коалиционог договора, али вјерујем да се то неће десити – истакао је Додик.

Када је ријеч о сарадњи на локалном нивоу, Додик је истакао да је одговорност локалних руководстава СНСД и ДНС да договоре заједничко дјеловање на том нивоу и да је увјерен да ће оно у значајном броју локалних заједница бити координисано и заједничко.

Подсјећамо да је лидер ДНС Марко Павић поручио да ће присуствовати данашњем састанку, иако се налази у болници због операције кука. Међутим, није желио детаљно говорити о очекивањима сусрета и темама разговора са СНСД.

Почетак састанка у просторијама Главног одбора ДНС у Улици Бошка Тошића планиран је у 15 часова.