На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ смањена је видљивост због магле у котлинама и дуж ријечних токова, а на мјестима гдје су у току радови постављена је саобраћајна сигнализација чије је поштовање обавезно.

Видљивост је смањена на путевима уз ријеке Саву, Дрину, Лашву и Спречу, те на појединим дионицама ауто-пута на подручју Федерације БиХ.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске напомињу да још није пуштен саобраћај на регионалном путу Лукавица-Пале.

Због минерских радова данас ће, у периоду од 9.00 до 15.00 часова, повремено у трајању максимално 10 минута бити обустављан саобраћај на локалитету Златиште-Требевић, на дионици Миљевићка кривина-Златиште регионалног пута Источно Сарајево-Требевић-Пале.

Настављени су радови на реконстукцији коловоза на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном траком.

У току је реконструкција регионалног пута Лукавица-Пале, као и радови на проширењу моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због санационих радова, на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Ада, саобраћај се одвија успорено, уз обавезно поштовање привремене сигнализације.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

Деминирање терена изводи се на радилишту “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране “Крупац” на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

У току је и постављање наплатних станица “Александровац” и “Нова Топола”, на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због оштећења надвожњака код “НИС петрол” пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дијелу регионалних путева Лукавица и Шибошница саобраћај се због радова одвија уз повремене прекидеа.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/, потпуно је обустављен саобраћај.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју Федерације БиХ радови на ауто-путу изводе се на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине, гје је саобраћај преусмјерен из возне у претицајну траку, као и на дионици Подлугови-Сарајево сјевер, гдге се саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу “Врандук два”, у ноћним сатима саобраћај се обуставља од 0.30 до 4.30.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово /Немила-Тетово-Зеница/ забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Због санационих радова на магистралном путу Кладањ-Подпакленик, укључујући тунел Караула и мостове, саобраћај је обустављен и преусмјерен у правцу старог превоја Караула.

У току су радови и на магистралним путевима Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Дољани-Метковић и Ланиште-Кључ.

Због радова на асфалтирању дионице регионалног пута Рисовац-Јабланица, на снази је обустава саобраћаја од 8.00 до 18.00 часова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога још је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.