Британска полиција је саопштила да је мушкарац ухапшен у Даблину у суботу „особа од интереса“ у истрази о смрти 39 миграната у хладњачи.

„Мушкарац који је ухапшен у даблинској луци је особа од интереса за истрагу у вези смрти 39 миграната који су нађени у камиону на једном индустријском имању у близини Лондона“, саопштила је полиција из Есекса.

Истовремено, како преноси Ројтерс, Велика Британија је послала документа за четири особе које су нађене у хладњачи у Вијетнаму како би био потврђен њихов идентитет.

ВИЈЕТНАМ ДОБИО ДОКУМЕНТА ЧЕТИРИ ОСОБЕ ИЗ КАМИОНА СМРТИ

Вијетнамска влада саопштила је данас да је од британских власти добила документе четворице људи који су прошле недеље пронађени мртви у задњем делу камиона у Енглеској, како би се утврдило да ли је неко од њих вијетнамски држављанин.

Документи су предати вијетнамском министарству јавне безбедности и биће коришћени за помоћ у идентификацији жртава, навео је заменик министра спољних послова Фам Танг Сон за сајт ВНЕкспрес.

Није познато која врста докумената је послата.

Британска полиција је у почетку веровала да су жртве Кинези, али је касније признала да се детаљи око тела пронађених прошле среде у југоисточној Енглеској још откривају. За сада су 24 вијетнамске породице пријавиле нестале рођаке, за које се плаше да би могли да буду међу мртвима.

Вијетнамске власти узеле су узорке косе и друге форензичке материјале од породица које су пријавиле нестале особе, како би помогле у идентификацији.

Британска полиција саопштила је да су уклонили сва тела из камиона и чекају резултате обдукције. Очекује се да ће идентификација жртава бити тешка, а званичници су рекли да је уз тела пронађено веома мало докумената.

Кријумчари обично узимају пасоше својих путника како би прикрили њихов идентитет, дајући им нова документа када стигну на одредишта.