Пожар који је прије пет дана захватио неприступчни терен на Романији, није се за сада проширо на подручје којим газдује Шумско газдинство /ШГ/ “Романија” Соколац, рекао је Срни вршилац дужности директора овог газдинства Страхиња Башевић.

Он је истакао да је јутрос на подручје Романије упућена петнаесточлана екипа радника овог газдинства обучених за гашење пожара ради пружања помоћи и превентивних активности да се ватра не би проширила на подручје којим газдује ШГ “Романија”.

Башевић је навео да радници овог газдинства већ два дана помажу колегама ШГ “Јахорина” са Пала у гашењу пожара и да од самог почетка прате стање на терену.

У Ватрогасном одјељењу Соколац рекли су Срни да већ други дан помажу колегама са Пала у гашењу пожара на Романији, те да су јуче учестовала четри ватрогасца са два ватрогасна возила, а данас два ватогасца са једним возилом.

Пожар на подручју Романије појавио се у сриједу, 23. октобра, на непритупачном терену Романије на подручју општине Пале, а пријети да стјеновитим дијелом пређе у општину Соколац.