Најмлађи такмичари Карате клуба „Гласинац“ освојили су 18 медаља на такмичењу „Милош Делић 2019“ крајем септембра, у Братунцу. Својим наступима истакли су се Петрушић Ђорђе и Пилиндавић Сара са по двије златне медаље, у појединачној и екипној конкуренцији.

Исти успјех поновили су и крајем октобра, на 5. „Зворник опен“ карате турниру, гдје је учествовало око 400 такмичара из 32 клуба. Соколац је представљало 12 младих каратиста, узраста од 7 до 12 година. У јакој конкуренцији успјели су да освоје 17 медаља, од чега 7 златних, 6 сребрних и 4 бронзане, те тако остварили друго мјесто у укупном пласману.

Пред КК „Гласинац“ су бројна такмичења, од којих, почетком новембра, Трофеј Србије „Београдски побједник“ , затим „Ноћ шампиона“ у Бијељини, а након тога и Балканско првенство у Словенији, на ком ће наступити Марија Ђурковић и Исидора Боровчанин.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.