Фото: Соколац-срце Романије

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић дематовао је наводе АТВ да није одреаговао у недјељу и није посало хеликоптер Оружаних снага БиХ да гасе пожар на Романији.

Мектић наводи да рушимо углед њега и министарства на чијем је челу, а да је реаговао у року од двадесет минута кад је добио допис Цивилне заштите Републике Српске.

Међутим, министар Драган Мектић је прећутао чињеницу да је у недјељу кад је затражена помоћ, на свом твитер налогу, са којег комуницира са медијима, написао како је цијели дан при телефону и да га нико није контактирао у вези хеликоптера.

Мектића је по свему судећи опасно наљутило и то што је у том твиту констатовао да бетонира зид, а да су се твитераши обрушили на њега јер ради на велики православни празник Свету Петку.

Дан касније, у понедјељак, кад је видио колика се прашина дигла, Мектић, опет на твитеру, признаје да је добио захтјев и да је одреаговао у року од 20. минута од пријема захтјева.

Директор Цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић потврдио је у понедјељак за АТВ да је захтјев редовним каналима уредно упућен у кабинет министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату и да он није одреаговао на њихову молбу.

Након тога услиједила је салва увреда Драгана Мектића на рачун АТВ која се са твитера преселила и на прес конференцију која је одржана јуче.

Пожар на Романији су под контролу ставили припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске чији су хеликоптери у недјељу и понедјељак гасили пожар.