Фото: РТРС

Пожар на Романији, који је избио прије седам дана, угашен је, рекао је директор Шумског газдинства Јахорина са Пала Ранко Ћеранић.

Ћеранић је рекао да је пожар угашен синоћ захваљујући киши, те да су радници овог газдинства јутрос били на терену и да је ситуација веома добра.

– Пожар изнад земље је угашен, али постоји могућност подземног пожара, који може веома брзо да се пренесе на друге дијелове и поново распламса – истакао је Ћеранић.

Он је додао да о узроцима пожара не може говорити и да ће на терен ускоро изаћи представници Полицијске управе Источно Сарајево и извршити увиђај.

У гашењу пожара на Романији били су ангажовани хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске, Оружаних снага БиХ, припадници Цивилне заштите Пале, Републичке цивилне заштите, Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево, шумских газдинстава Јахорина и Романија са Сокоца, те представници локалне самоуправе и добровољци.

Пожар, који је избио у сриједу, 23. октобра, на Романији изнад Мајдана, на подручју општине Пале, захватио је више од 10 хектара шуме.