У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се у првом дијелу дана очекују киша и пљускови, обилнији у Херцеговини, али и вјетровито и релативно топло вријеме, док ће послије подне падавине престати.

Ујутро и током пријеподнева преовладаваће претежно облачно са кишом и локалним пљусковима праћеним грмљавином, обилнијих падавина биће на југу Херцеговине, гдје може пасти од 20 до 40 литара по метру квадратном, локално и до 60 литара, саопштено је из Републичког хидрометеоролоког завода.

Током дана преовладаваће вјетровито и релативно топло, а очекује се и престанак падавина уз сунчане периоде у већини предјела, осим у Херцеговини, гдје ће и даље постојати услови за мјестимичну кишу и локалне пљускове.

Јутарња температура од осам до 14, на планинама око шест, највиша дневна од 15 до 21 степен Целзијусов, а у мјестима са фенским ефектом и који степен виша. Дуваће вјетар јужног смјера, умјерене снаге, повремено са јачим ударима брзине 40 до 55 километара на час. Олујни удари југа могући су у раним јутарњим часовима брзине 65 до 75 километара на час. Према прогнози Федераног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме. Кише има у Херцеговини и на југозападу. У осталим крајевима пролазно је регистрована слаба киша.

На Бјелашници је у 13 часова било пет степени, на Чемерну 11, на Иван Седлу 12, на Хан Пијеску и у Гацку 13, у Калиновику и Ливно 14, на Мраковици, у Билећи и Широком Бријегу 16, у Фочи, Мостару, Сарајеву и Грудама 17, у Бијељини, Требињу и Бугојну 18, у Мркоњић Граду, Шипову и Рибнику 19, у Рудом, Бихаћу, Неуму, Тузли и Зеници 20, у Добоју, Вишеграду и Санском Мосту 21, у Градишци, Приједору, Сребреници и Новом Граду 22, док је Бањалука била најтоплија са 23 степена Целзијусова.