Ново истраживање је доказало да ова четири трика могу да вам помогну да одолите слаткишима и грицкалицама.

Први савет је да, када год можете, избегавате ситуације у којима знате да ћете бити у искушењу. На пример, избегавајте да идете у ресторане брзе хране или пекаре у супермаркетима, заобиђите полице са слаткишима…

Модификација ситуације

Наравно, некад не можете да избегнете неке ситуације, попут одласка на рођендан. Међутим, оно што можете да урадите у тим ситуацијама је да седнете/станете што даље од хране и да се окружите људима са којима имате доста тема за разговор, како не бисте размишљали о храни.

Окупирајте се нечим другим

Ако ове стратегије не успеју, покушајте да скренете себи пажњу на нешто друго. Рецимо да сте отишли на рођенданску журку и не желите да се преједете? Разговарајте са људима и пијте што више воде.

Прилагођавање

Последња техника подразумева да прилагодите свој начин размишљања тако да вам искушења буду мање примамљива. На пример, када вам се једе чоколада, размислите о томе колико има шећера унутра и како то утиче на ваше тело.

Наравно, ако имате довољно снаге воље да вам ове технике нису потребне, то је сјајно. Али, имајте на уму да ове стратегије планирања унапред могу да вам помогну да одолите слаткишима и грицкалицама, тј. својим нездравим навикама.