Интернетом данима кружи тужна фотографија растанка оца и кћерка из Бужима. На фотографији су Фикрет Дедић и његову кћерка. Овај загрљај је снимљен само неколико минута прије њиховог растанка. Наиме, Фикрет је отишао у Бихаћ да одслужи казну од шест мјесеци.

На фотографију, на саме ријечи али и чињеницу да због сјече три метра дрва у државној шуми, овај супруг и отац мора иза решетака, нисмо могли остати имуни.

Алмир Буљубашић, његов пријатељ са те друштвене мреже, фотографију је објавио како би апеловао на јавност, односно добре људе да помогну породици Дедић јер ће у наредних шест мјесеци јако тешко да живе.

Дедић је добио казну од шест мјесеци затвора због сјече три метра дрва у државној шуми. Дрва је носио на својим леђима јер трактор нема.

Како каже то је радио јер није могао да приушти огријев, као ни да прехрани породицу. Није желио да краде од комшија, као ни да пљачка трговине. Другог избора није имао.

– Оно што боли и Фикрета, и његове најближе, и пријатеље… је чињеница да постоје особе са подручја Крајине које су добиле мање затворске казне за много теже прекршаје. Е то је та неправда нашега друштва. Можда превише субјективно пишемо, можда није етично, али нећемо да будемо само траг на екрану – написао је његов пријатељ.