Синоћ је одржана изборна скупштина Омладинске организације ОО СДС Соколац. На скупштини је изабрано ново руководство. За предсједника Актива младих једногласно је изабран Александар Марковић дипломрани економиста, док су за потпредсједнике изабрани Жељана Шолаја дипломрани васпитач предшколског васпитања и Веселин Маловић студент.

Досадашњи предсједник Омладинске организације СДС- а Вук Јоловић на јучашњој сједници поднио је Извјештај о раду организације у протеклој години, а изабрана су и чланови кандидационе и верификационе комисије.

Предсједник ОО СДС и начелник општине Соколац Милован Бјелица, обратио се присутнима рекавши да су млади окосница Српске демократске странке. Он је у своме излагању упознао омладинце са развојем и функционисањем општине Соколац, као и о свим реализованим пројектима. Посебан акценат у своме говору Бјелица је ставио на развој спортског туризма, за који Соколац има добре услове, а говрио је и о изградњи Градске куће која би оживила културни живот Сокочана. Он је нагласио да је у протеклом периоду урађено много да се младима обезбиједи запослење, а кроз приправнички програм прошао је велики број факултетски образоване омладине из Сокоца.

Након обраћања предсједника општинског одбора СДС-а Милована Бјелице услиједили су избори за руководство, радно предсједништво, чланове скупштине и извршног одбора Актива младих. Новоизабрани предсједник Александар Марковић добио је пуно повјерење младих чланова.

– Желим да изразим захвалност свим члановима који су подржали мој избор предсједника младих СДС-а и тиме ми указали повјерење. Прије свега, велика ми је садисфакција што сам изабран на овај положај, али позиција са собом носи и велику одговорност, нарочито када се узме у обзир ко су били моји претходници и колико су велики посао одрадили за нашу странку. Надам се да ћу наставити њиховим путем и да ћемо имати добру сарадњу у спровођењу актвиности. Основна наша активност у наредном периоду биће омасовљавање младих у СДС. Надам се да ћемо заједно са начелником чинити Соколац још љепшим и бољим, истакао је Марковић.

На јучашњој скупштини Омладинске организације ОО СДС Соколац изабрани су и чланови верификационе и кандидационе комисије, као и извршни одбор Акктива младих СДС ОО Соколац.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.