Дјеца из соколачког вртића и ученици првог и другог разреда Основне школе „Соколац“ посјетили су данас Полицијску станицу у овом мјесту у оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске – Аранђеловдана.

Замјеник командира Полицијске станице Павле Боровчанин рекао је Срни да су и ове, као и ранијих година припадници полиције организовали Дан отворених врата на којем малишане упознају о начину рада полиције.

Он је нагласио да је ово прилика да дјеца виде шта то полиција ради и чиме располаже, те да им приближе своје активности.

„Ово је један од начина да дјеца од малих ногу стичу повјерење у полицију и да схвате да полиција није ту само да кажњава, него и да штити грађане и да смо им увијек на услузи“, изјавио је Боровчанин.

Он је подсјетио да су припадници Полицијске станице Соколац синоћ обиљежили крсну славу у присуству представника Полицијске управе Источно Сарајево.

Припадници Полицијске станице Соколац учествовали су ових дана и у акцији добровољног давања крви.

Директор соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање Биљана Косорић захвалила је што су и ове године припадници полиције организовали Дан отворених врата за малишане узраста од три до шест година који су са одушевљењем посматрали опрему коју полиција користи у редовним и ванредним ситуацијама.

Она је подсјетила да је петоро дјеце овог вртића, заједно са родитељима и васпитачима, учествовало у завршном програму Цивитасовог пројекта „Смотра малих грађана“, одржаном у суботу, 16. новембра, на Илиџи и представило се скечом „Прича о вуку“.

Према њеним ријечима, циљ овог програма у коме је учествовало 14 вртића из БиХ, међу којима четири из Републике Српске, јесте дружење и упознавање дјеце широм БиХ.