Елвис Жигоња, отац је дјечака Ајдина који се побиједио тешку болест, дирнуо је многа срца својом поруком политичарима БиХ.

Малени, храбри Ајдин много је боље, хода интензивно, али његов отац добро се сјећа борбе коју су пролазили годинама, скупљајући новац за боље сутра свом сину. Он је име свих родитеља који за болесну дјецу тако годинама “обилазе, од врата до врата” и чекају да прикупе пар хиљада да помогну својој дјеци, написао емотивно писмо које је упутио члановима Предсједништва БиХ и другим политичарима у БиХ, преноси Радио Сарајево.

Писмо је објавио на Фејсбуку.

– Питам тебе Џаферовићу, питам тебе Комшићу, а и тебе Додик, питам све ваше претходнике, питам све министре и државне институције:

Како је могуће да ваш службени возни парк кошта неколико стотина хиљада КМ? А при томе дјеца нам умиру, лијече се помоћу СМС, хуманитарних позива, апела…Дали је могуће да један „ауди“ или једна „шкода“ кошта више од живота, здравља?

Да ли имате имало савјести ноћу када легнете, па подвучете дај дан, запитате ли се да ли је та ваша уживанција вјечна?

Сви ви сте направили зачарани круг за себе и своје подобне, сви ви сте се толико осигурали да вам нико ништа не може, али полако, све је пролазно, све…

А, стићи ће вас вјерујте, стићи ће вас свака суза болесног дјетета, суза родитеља у очају, својим системом многе породице сте разорили, бацили у кредите, дугове, камате, каматаре, убиства и самоубиства, а стићи ће вас, вјерујте да хоће.

Тај систем почиње од шалтера, канцеларије, града, кантона, државе, тај систем почиње од Кантоналног здравственог Завода, па до Федералног, завезали сте руке свима, запријетили докторима, измишљате конзилијум да би ви њиме управљали, јер нико и никако не може да “оштети” буџет колико год имао право на то, јер тај буџет служи вама, управо за ваш луксуз попут нових возилла, путовања, измишљених састанака, одвојених живота Итд.

Само једно знајте – Све ово је пролазно и ви не знате да вам је владавина дата као једно велико искушење за које ћете бити питани, стигла вас свака суза да бог да – написао је Жигоња у писму.