Општинска управа Источно Ново Сарајево подржала је хуманитарну акцију за трогодишњу суграђанку Ивану Бјелогрлић којој је дијагностикован карцином бубрега и обезбиједила 10 бицикала за оне који желе да учествују у вожњи бициклистичке руте у облику срца за Ивану.

Регистрација учесника трке почеће од 11.00 часова, а вожња је заказана за 12.00 часова из Парка Гаврило Принцип у Источном Новом Сарајеву.

„Бициклима цртамо срце за нашу Ицу и враћамо се назад у парк, гдје све учеснике очекује наградна игра и забава. Сав новац који прикупимо донираћемо за Ицу“, навели су из Клуба бициклиста „МТБ форис“, који је организатор акције „На своме бицу, срце за Ицу“.

Бицикле је могуће изнајмити на старту вожње, наведено је у саопштењу Општинске управе Источно Ново Сарајево.

„Цијена изнајмљивања бицикла, као и котизације остављена је као слободна воља појединца. На старту трке биће постављене кутије за Ицу, гдје ће учесници моћи да уплате изнајмљивање бицикла, котизацију или само да донирају новац“, наводи се у саопштењу.

Више о стази заинтересовани могу да пронађу на линку http://mtb.4is.info/na-svome-bicu-srce-za-icu/.

У септембру прошле године Ивани је дијагностикован карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операције, те хемио и терапије зрачењем, али су најновији контролни прегледи показали да се болест проширила.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић отворен је намјенски жиро-рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 1541029988405703.