Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик свечано је данас на Јахорини пустио у рад новоизграђену гондолу „Јавор-Партизан“, дужине 1.100 метара, с 36 кабина, чији је капацитет 2.700 скијаша на час.

Додик је честитао Олимпијском центру „Јахорина“ на још једном великом инфраструктурном подухвату, који олипмијску љепотицу још брже води у сам врх европских и свјетских ски дестинација.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елез рекао је да ће гондола носити име прослављеног српског режисера Емира Кустурице, а ски стаза која прати гондолу име прослављеног српског тенисера Новака Ђоковића.

Вриједност инвестиције је осам милиона евра. Гондола ће повезати дио скијалишта Прача с дијелом скијалишта Пољице, а траса ће радити и када остале инсталације због временских прилика то нису у могућности.

Уз гондолу су изграђене и три скијашке стазе, уређене по ФИС стандардима, дужине пет километара, заштићене вјетроуставама и прекривене системом осњежавања, а направљени су везни путеви који воде ка гондоли, те нови лифт на Пољицама, капацитета 1.200 скијаша на сат.

Данас је вожња новом кабинском гондолом била бесплатна за све госте у периоду од 10.00 до 15.00 часова.

Осим Додика, присутнима су се на церемонији отварања гондоле обратили и директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора Центра Недељко Елек, специјални гост Срђан Ђоковић, отац прослављеног тенисера Новака Ђоковића, као и представник компаније „Лајтнер“, извођача радова.

У оквиру свечаног отварања гондоле, вечерас je на Јахорини организован концерт Саше Матића.