Фото: Милан Мирјанић

Ученици Основне школе “Соколац” успјешно су спровели хуманитарну акцију за помоћ дјеци Косова и Метохије и у новембру прикупили 2.830 КМ, што је највећа донација у акцији “За дјечији осмијех на Косову и Метохији”, рекао је Срни вршилац дужности директора Основне школе “Соколац” Ђорђе Рајић.

-Поносан сам на ученике ове школе због успјешно спроведене хуманитарне акције и што то није једина у којој смо били међу најбољима у Републици Српској- истакао је Рајић.

Он је додао да ће сутра предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов у спортској сали ове школе, ученицима и наставницима одржати кратку презентацију живота њихових вршњака на Косову и Метохији.

Акцију изградње и опремања Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, као и акцију “За дјечији осмијех на Косову и Метохији”, подржало је у новембру око 25 основних и средњих школа Републике Српске са око 14.000 КМ.

Из Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије поручују да ову акцију заинтересовани могу подржати и позивом на хуманитарни број 1412 до 31. децембра.

Арлов ће се сутра састати са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом.