Вршилац дужности директора КЦ Војводина, Проф. др Едита Стокић, јуче је примила делегацију Владе Републике Српске на челу са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем. Састанку су присуствовали и представници ЈЗУ Болнице „Србија“ из Источног Сарајева на челу са директором Небојшом Шешлијом.

Шешлија је са директором КЦ Војводина разговарао о искуствима из области што квалитетније организације рада, а које би могли примјенити у Болници „Србија“.

„Опрема са којом располажемо у нашој установи налази се у рангу, а у неким сегментима и изнад ове опреме са којом располаже КЦ Војводине“, рекао је Шешлија.

Он је навео да послије добијања новог модерног објекта, болница има могућност сарадње са најсавременијим медицинским установама из Србије и Војводине што омогућава да се едукује и јача кадар који ће са новим сазнањима из области медицине пружати најквалитетније услуге становницима Сарајевско-романијске регије.

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић се захвалио Влади Србије, Покрајинској влади и здравственим установама Војводине за дугогодишњу несебичну помоћ коју пружају у лијечењу становништва Републике Српске и навео да је Болница „Србија“ веома важна за Републику Српску.

„Болница је нова, савремена и с поносом могу рећи да ју је Српска сама направила јер су и пројектовање, извођачи радова, као и средства дошли из Српске“, рекао је он.

Шеранић сматра да је изградња Болнице у Источном Сарајеву велико искуство јер је Српска показала да за свега 18 мјесеци може направити једну репрезентативну здравствену установу која може да задовољи све европске стандарде.

Након састанка делегација Републике Српске је обишла УЦ Клиничког центра Војводине и упознала се са организацијом рада у тој установи. Претходно, делегацију Владе Републике Српске је примио Покрајински секретар за здравство Проф. др Зоран Гојковић.