Преко планинског превоја Борова Глава, на путном правцу Шуица – Ливно, учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим часовима, па се возачима савјетује да возе максимално опрезно.

Како је саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске, поледице јутрос има на путевима преко планинских превоја и у вишим предјелима, а магла смањује видљивост на 50 до 100 метара на путним правцима Ливно – Шуица – Купрес, Шуица – Томиславград, Столац – Неум и Мостар – Неум.

На осталим путним правцима у БиХ вози се по мјестимично сувим и влажним коловозима, а возачима се савјетује додатан опрез због повећане опасности од одрона камења и земље на коловоз.

Радови су актуелни на магистралним путевима Каракај два – Дрињача, Бијељина – Шепак у мјесту Патковача, Модрича – Вукосавље – Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка – Добој – Каруше, Јоховац – Руданка, Дрињача – Милићи – Власеница, Котор Варош – Ободник, Крупац – Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те у Приједору гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Радови успоравају саобраћај на магистралном путу Зеница – Немила, кроз тунел Врандук. На овој локацији саобраћај се сваког дана одвија двосмјерно од 5 до 21 час, а од 21 до пола часа послије поноћи возила пролазе наизмјенично, док је од пола часа послије поноћи до 5 ујутро саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово – Сарајево.Када је ри

јеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. И даље је на снази због безбједносних разлога обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко – Гуња.

Из АМС-а подсјећају возаче да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме, те да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно.