Саобраћај се у Републици Српској, због кише, одвија по мокрим и клизавим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова видљивост је мјестимично смањена због магле, посебно на подручју Добоја, Зворника, Хан Погледа и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Видљивост је због магле смањена и у ФБиХ, посебно на ауто-путу Сарајево-Зеница.

На дионици Ливно-Гламоч-Мркоњић Град мјестимично има расквашеног снијега на коловозу.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Каракај два-Дрињача.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруша, због санационих радова.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћа једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћа успорено.

На радилишту „Клакари Доњи осам, 13 и 14“, у општини Брод, у току је деминирање терена због чега су на снази привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Котор Варош-Ободник, због изградње мини хидроелектране.

У току је изградњи МХЕ „Крупац“ на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, у општини Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

Получасовне обуставе саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила актуелне су од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје је у току санација. Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, а од од 00.30 до 5.00 часова саобраћај је кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.