Фото: Јелена Маринковић

У хотелу „Златни бор“ у Сокоцу синоћ је отворен спа – центар, чиме је овај привлачни угоститељски објекат стекао услов за добијање четири звјездице. Новоизграђеним дијелом, хотел је добио базен са масажерима и сауном и теретану опремљену по најновијим стандардима.

Пресијецањем врпце, спа – центар отворио је градоначелник града Источно Сарајево Ненад Вуковић и поручио да је туризам главна привредна грана за развој источног дијела Републике Српске.

– Туризам, угоститељство и хотелијерство на подручју Сарајевско – романијске регије долазе на мјесто које им припада. Све што представља напредак и обогаћује туристичку понуду Града заслужује сваку похвалу и подршку. Нови садржај хотела се у потпуности уклапа и припада једном оваквом објекту – додао је Вуковић и честитао инвеститорима.

Један од власника хотела Милан Јоловић Легенда казао је да су се комплетирањем услуже понуде, стекли услови за развој спортско – рекреативног, транзитног и ловног туризма на Сарајевско – романијском простору.

Фото: Јелена Маринковић

– Вјерујем да ће „Златни бор“ сада бити један од најатрактивнијих угоститељских објеката у окружењу. Спа – центар, поред релаксације, моћи ће користити гостима и за здравствене потребе – казао је он.

Како истиче Јоловић, у наредном периоду радиће на унапређењу садржаја, а у понуди би, већ на прољеће, могли бити слана соба и играоница за дјецу.

– Слана соба би побољшала садржај спа – центра, а за наше најмлађе госте урадићемо играоницу отвореног типа. Тиме би могло доћи до додатног ангажовања радне снаге, а тренутно имамо двадесет запослених – открио је.

До сада је забиљежена велика посјећеност туриста из региона, али и иностранства, међутим менаџмент хотела ће наставити да ради на промоцији.

– У току су преговори са спортским савезима из региона и очекујемо да у скорије вријеме угостимо спортисте на припремама. Наш град пружа добре услове за наведено, а већ у гостима имали репрезентативце из Хрватске. Такође, у сарадњи са једном туристичком агенцијом из Београда, планирамо да организујемо посјете туриста на Јахорини. Према сазнањима која имамо, веома смо конкурентни и ријетко ко нам може парирати са садржајима и цијеном – наглашава Милан јоловић Легенда, један од инвеститора.

Хотел „Златни бор“ располаже са тринаест соба и двадесет осам лежајева. Укупна вриједност инвестиције је више од 1.400.000 КМ, а у спа – центар уложено је око 150.000 КМ.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.