Преосталих шест миграната на Вучјаку од јутрос у неверици прати рад багера који уклања шаторе у којима су до јуче боравили са својим пријатељима. Екипа Црвеног крста учествује у чишћењу дивљег мигрантског кампа који ће у току дана бити и званично затворен.

Близу шест стотина миграната јуче је ушло у 14 аутобуса и кренуло на пут дуг 350 километара према касарнама у Ушивку и Блажују код Сарајева.

У раним јутарњим сатима багер и камиони су стигли на Вучјак како би уклонили све оно што је остало од дивљег кампа у којем су боравиле стотине миграната које су градске власти и полиција склонили са градских улица Унско-санског кантона.

Иако је сада притисак мигрантске кризе на овај кантон знатно смањен, у разговору за особама које су измештене у Ушивак и Блажуј “Клиx.ба”сазнаје да многи од њих не планирају дуго да се задрже у Кантону Сарајево.

Како су рекли, њихов циљ познат је од првог дана када су крочили на подручје БиХ, а то је да наставе пут ка земљама Европске уније.

На Вучјаку су остале велике количине смећа, али и покварене хране, због чега се шири неугодан мирис. Надлежни су наложили прекопавање целог терена након што се уклоне шатори и отпад.

Близу 330 миграната јутрос око 5 сати стигло је и у касарну Блажуј код Сарајева, а 370 миграната је смештено у Ушивак.