Оркестрирана кампања медија блиских црногорском режиму, вођена је са циљем политичке дискредитације Миодрага Давидовића Даке, утицајног црногорског бизнисмена, а као увод у покушај атентата на Давидовића, који је извршен 10.12.2019. године у тренутку када је био у друштву владике СПЦ Јоаникија. Иста кампања потом је настављена са циљем да се представи да је Давидовић због својих наводно сумњивих послова у Србији изложен удару криминалних структура, како би се прикрило да представља сметњу црногорском режиму.

Наведено, па ни сам атентат, за црногорски режим није био довољан, због чега је исте вечери када је извршен, ангажован новинар “специјалац” Самир Растодер, уредник интернет портала “Standard”, који је по нечијем захтеву објавио да је Давидовић убијен. Уредник “Standardа” се није придржавао новинарских стандарда, без провере је пласирао дојављену му информацију о успешно спроведеном атентату на Давидовића, да би недуго потом исту повукао са портала. Растодер као искусни специјалац црногорских обавештајних структура, покушао је да кривицу пребаци на Владимира Ђукановића, посланика у Народној скупштини Србије, износећи лажне наводе да је информацију о убиству Давидовића добио од Ђукановића. Међутим, поставља се питање од кога је заправо Растодер добио информацију да је атентат на Давидовића успешно спроведен, да ли је Растодер одржавао некакве тајне везе и конекције са лицима повезаним са организаторима атентата, остаје као питање на које Уредник “Standardа”, поштујући основне стандарде новинарске професије може дати истините одговоре. Да ли ће Растодер одговарати зато што је пласирао лажне вести, којима је живота лишио Давидовића, вероватно не јер је то изгледа у складу са политиком оних са којима је стандардизовани уредник повезан.

Подсећамо да је Растодер током ове године објавио да је био привођен од стране припадника БИА, који су га наводно скидали до голе коже, али ни тада, као што вероватно неће ни сада, није дао одговор на питање зашто је привођен, какве је то задатке и за чије потребе је покушао да изведе на територији Србије. Како баш Растодер да има проблем са једном озбиљном службом безбедности, а више хиљада црногораца који дневно бораве у Београду немају.