На путевима у вишим предјелима Републике Српске и Федерације БиХ и преко планинских превоја могућ је наилазак на локалну поледицу, док магла понегдје у котлинама и уз ријечне токове мјестимично смањује видљивост, посебно на подручју Приједора, Добоја и романијске регије.

Видљивост је због магле смањена и на дионици ауто-пута Зеница југ-Какањ и Сарајево сјевер – Сарајево запад, као и на путевима на подручју Витеза и Горажда.

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске упозоравају на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Данас ће од 11.00 до 1.00 часова бити обустављен саобраћај на регионалном путу Црна Ријека – Бјелајце.

За вријеме обуставе возачи могу користити алтернативне правце Мркоњић Град-Јајце и Мркоњић Град-Чађавица-Бањалука.

Због изградње моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па возаче из АМС моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.

Због санационих радова на магистралном путу Модрича један – Вукосавље (Јакеш)- Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка – Добој – граница Републике Српске/Федерације БиХ (Каруша), измијењен је режим одвијања саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због радова на санацији коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

У току су радови на реконструкцији Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Каракај два-Дрињача.

Настављени су радови на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном траком.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац, Козарска Дубица-Приједор и Улице 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

Деминирање терена изводи се на радилишту “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини-хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране “Крупац” на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске (Богатићи) на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком, уз постављене семафоре.

Због оштећења надвожњака код “НИС петрол” пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре – Прибој – Бањ Брдо.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Получасовне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила најављене су су до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац у ФБиХ, гдје се изводе санациони радови.

Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел “Врандук”, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00 час.

У времену од 21.00 до пола сата послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 0.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћај се одвија и на магистралним путевима Кључ -Босански Петровац (Ланиште), Сребреник-Орашје (у тунелу Орманица) и Дољани-Метковић између граничних прелаза.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.