Ломљењем славског колача, Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац, обиљежила је данас крсну славу – Светог Николу Чудотворца.

Прослави су присуствовали свештеници Црквене општине Соколац,  начелник општине Милован Бјелица, предсједница Скупштине општине Бојана Марковић и замјеник начелника општине Соколац Жарко Косорић.

Протојереј ставрофор Златко Богдановић пожелио је срећну крсну славу запосленима, као и малишанима који бораве у вртићу.

Директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић подсјетила је на дугу традицију обиљежавања крсне славе у вртићу.

 – Установа има традицију дугу 24 године прослављања Светог Николе као заштитника малишана ове Установе. Никољдан сваке године обиљежавамо низом активности. Цијела седмица протиче у знаку Никољданских свечаности у оквиру којих смо имали организовано причешће за дјецу, затим радионице са родитељима на којима смо заједно са родитељима радили на украшавању Никољданских чизмица. Данас смо прославили крсну славу гдје смо заједно са малишанима, а у присуству свештенства и руководства општине приступили ломљењу славског колаца, истакла је Косорићева.

Она је нагласила да ће 22. децембра у Духовном центру ,,Романијске Лазарице“ бити организована традиционална Никољданска приредба. Посјетиоци ће имати прилику да уживају игри, рецитацијама, скечевима, али и у сценском приказу обичаја поводом обиљежавања крсне славе на романијском подручју.