Представнички дом Парламернтарне скупштине БиХ потврдио је нови сазив Савјета министара на данашњој сједници.

Од 42 посланика, сједници је присуствовало њих 39. Већином гласова и то 29 за, против 9 и суздржаних један посланици Представничког дома изјаснили су се за именовање новог сазива.

За министра иностраних послова именована је Бисера Турковић, министра спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министра финансија и трезора Вјекослав Бевавда, министра комуникација и транспорта Војин Митровић те министра цивилних послова Анкиц Гудељевић.

За министра правде именован је Јосип Грубеша, министра безбједности Фахрудин Радончић, те Сифет Поџић за министра одбране.

Јосип Бркић именован је за замјеника министра спољних послова, Љиљана Ловрић за замјеника министра спољне трговине и економских односа, Хазим Ранчић за замјеника министра финансија и трезора, Неџад Бранковић за замјеника министра комуникација и транспорта, а Синиша Илић за замјеника министра цивилних послова.

За замјеника министра за људска права и избјеглице именован је Џевад Махмутовић, за замјеника министра правде Незир Пивић, за замјеника министра одбране Мијо Крешић и за замјеника министра одбране Мирко Околић.

За замјенике предсједавајућег Савјета министара именовани су Беванда и Турковићева.

Преостало је да буду именовани министар за људска права и избјеглице, те замјеник министра безбједности како би Савјет министара био комплетан.