Ловци соколачког Удружења “Гласинац” дочекаће у петак, 27. децембра, тридесетак пријатеља из ловачких друштава “Лазарево” и “Чачак” из Србије и Ловачког удружења “Панос” из Вишеграда са којима ће се током викенда дружити у лову и на ловачкој вечери.

Секретар Ловачког удружења “Гласинац” Бојан Чортан рекао је Срни да је пријатељство ловаца са Романије и чланова Ловачког друштва “Лазарево” из истоименог мјеста код Зрењанина почело почетком седамдесетих година прошлог вијека, те је прерасло у братимљење, које се и данас његује међусобним посјетама и организовањем заједничког изласка у ловишта.

Чортан је нагласио да ће се ове године гостима из Лазарева у викенд-изласку у ловишта на више локација на подручју Сокоца придружити и ловци из Ловачког друштва “Чачак” и вишеградског Ловачког удружења “Панос”.

Ловачка забава планирана је за суботу, 28. децембар, око 18.00 часова у ресторану предузећа “Романијапутеви” у Подроманији код Сокоца.

Ловачко удружење “Гласинац” постоји више од 40 година и броји више од 200 чланова, а његова основна дјелатност је узгој, заштита и лов дивљачи.