Морам признати да ми је изузетно угодно што сам овог пута само испред камера – каже Бјелогрлић.

Приводи се крају снимање домаће игране серије “Тајкун”, која ће стартовати средином марта на каналу Суперстар ТВ.

Кроз десет епизода имаћемо прилику да пратимо драматичан и турбулентан живот моћног човјека на врхунцу каријере, у тренутку када и држава и непријатељи пријете да униште његово пословно царство.

Сценарио потписује Ђорђе Милосављевић, који за ову причу истиче да је провокативна и опасна тема “скривена на отвореном”. Режија је повјерена Мирославу Терзићу.

У главној улози, тајкуна, гледаћемо Драгана Бјелогрлића, а остале улоге повјерене су Тихани Лазовић, Вуку Јовановићу, Хани Селимовић, Анити Манчић, Светозару Цветковићу, Браниславу Трифуновићу.

– Играм доста комплексну особу, која се на почетку приче налази на врху своје пословне каријере, али у једном тренутку крећу и његови највећи проблеми у животу. Он на најсуровији могући начин спознаје чињеницу да је на трону човјек увијек сам. У тренутку када се нашао у проблемима, схвата да је у ствари ужасно усамљен човјек и да је око њега мало оних који су спремни да му помогну – рекао је за Блиц ТВ магазин Драган Бјелогрлић и додао да је ово једна јако добра улога и да Ђорђа Милосављевића изузетно цијени као писца.

– Мислим да је он у самом врху наших сценариста који врло промишљено раде своје пројекте. “Тајкун” спада у ред оних серија које долазе и које на неки начин подижу цијели ниво продукције. На известан начин серија је провокативна и има галерију јако занимљивих ликова, што су сви предуслови за једну добру серију. Морам признати да ми је изузетно угодно што сам овог пута само испред камера. Један од разлога, поред свих ових које сам навео, јесте и тај што сам схватио да ћу послије дужег времена само да креирам једну велику и комплексну улогу и да нећу морати да се бавим осталим стварима иза камера. То ми је веома пријало – истакао је Бјелогрлић.

На питање да ли је лик који тумачи у серији рађен по узору на неког домаћег тајкуна, Бјелогрлић каже да је то питање за сценаристу Милосављевића.

Колико сам могао да проникнем у текст, не видим никакве сличности са неким реалним догађајем којим би га повезивали. Мислим да је то једна фикција, али прије свега драма једног човјека који је стицајем околности богат и моћан – наглашава глумац.

Сви се могу пронаћи у овој причи

– Било ми је интересантно да нађем праву мјеру и да некако прикажем веома усамљеног човјека са свим његовим теретом. Он пред крај свог пословног вијека жели да уђе у мирне воде, али мислим да је то немогуће. Сви могу да се пронађу у овој причи јер ми смо инспирацију нашли у нашем окружењу. Ово је фикција и прича није базирана ни на једном од наших тајкуна. Када погледате иностраног и домаћег тајкуна, увијек је око њих гомила афера, прича, политике и разноразних и добрих и лоших ствари. То је живот који су они одабрали, а ми само правимо серију о томе – наглашава редитељ Терзић.