Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање у двије одвојене акције на подручју регионалног центра Тузла одузели су разну робу у вриједности 36.000 КМ и притом изрекли санкције у вриједности 9.200 КМ.

Контролним активностима на подручју града Тузле овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање привремено су одузели 2.701 паклицу цигарета.

„Ради се о акцизним производима који нису били обиљежени акцизним маркицама које издаје УИО, већ су се продавали на ‘црном тржишту’, рекли су у УИО БиХ.

Акитвности на терену проведене су у сурадњи са припадницима МУП-а ТК и службеницима Кантоналне управе за инспекцијске послове ТК. Цигарете су одузете од седам лица против којих су предузете законоски прописане мјере и радње.

Овлаштени службеници УИО из регионалних ценатара Тузла и Сарајево у сурадњи са службеницима Граничне полиције БиХ вршили су појачане мјере надзора путника и роба на граничним пријелазима и путним комуникацијама.

„Том приликом је откривено седам прекршаја и одузета је разна роба попут лаптопа, мини лаптопа, ЛЕД ТВ-а, брусилице, моторна косачица компресор и сл. Радило се о роби на коју су требале бити плаћене увозне дажбине приликом увоза у БиХ. Активности на терену су проведене уз употребу мобилног скенера за преглед пртљага, специјалистичке опреме која је донација владе САД-а„, навели су у УИО БиХ.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на нашу отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.