Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, донирао је педесет новогодишњих пакетића Центру за социјални рад Соколац. Директор Сњежана Башевић истакла је да су пакетићи уручени дјеци са сметњама у развоју и дјеци из социјално угрожених породица.

– Овим скромним поклонима желимо да им предстојеће празнике учинимо пријатнијим, а већ сутра ћемо уручити и једнократну помоћ за дванаест угрожених породица у виду пакета прехрамбених производа, казала је Башевић.

Према њеним ријечима рад у овој години је био успјешан иако обављају тежак и стресан посао.

– Све своје обавезе смо извршавали према плану, прије свега захваљујући доброј техничкој и кадровској опремљености.

Она је нагласила да се број корисника социјалне помоћи није значајније повећао у односу на 2018. годину.

– Имамо 273 корисника додатка за помоћ и његу другог лица и 27 корисника новчане помоћи. Једнократну годишњу финансијску помоћ у 2019. години остварила је 31 породица, а 11 лица смјештено је у установе социјалне заштите. Двадесет осам је корисника личне инвалиднине, а овај број ће се сигурно повећати у наредној години, с обзиром да је Законском уредбом прописано да ће идуће године и дијализни пацијенти моћи да остваре ово право, рекла је Башевић.

Јавна установа Центар за социјални рад Соколац је вишефункционална установа социјалне заштите, која представља базу стручног рада и услуга у социјалној заштити.