Угаженог снијега на коловозу овога јутра има у вишим предјелима централне, западне и источне Босне. Издвајамо дионице; Сарајево-Олово, Сарајево-Рогатица, Трново-Фоча-Гацко, Власеница-Хан Пијесак, Ливно-Бугојно, Ливно-Мркоњић Град, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар, саопштено је јутрос из БИХАМК-а.

Због ниских температура упозоравамо и на могућу поледицу посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На свим дионицама савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Полусатне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила, актуелне су у времену од 07 до 16 сати, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16 сати на овој локацији саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 05 до 21 сат. У времену од 21 сат до 00:30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 00:30 до 05 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, навели су овог јутра из БИХАМК-а.