Кутак за најмлађе суграђане окупља четрдесетак малишана, међу којима њих 30 који своје слободно вријеме свакодневно проводе у „Дјечијем кутку“ у Сокоцу. У духу празника који долазе, данас су се окупили како би преузели новогодишње пакетиће, који су прикупљени уз помоћ племенитих људи и институција.

Са дјецом по неколико сати раде двије волонтерке које настоје да полазници у кутку квалитетно проведу вријеме, уз игру, разоноду и учење. Како кажу редовно се прикључе радионицама које организује Установа за културу, са којом имају лијепу сарадњу. Повремено организују и самосталне, тематске радионице, како би дјеци најмлађег узраста пробудили креативност и машту. Пошто се самостално финансирају, уз помоћ донатора и родитеља, немају много простора за озбиљније подухвате, али и упркос скромним финансијама, сваке године уписују нове чланове, узраста од 3 до 6 година.

Фото: Бојана Марковић

Волонтерке „Дјечијег кутка“ захвалиле су се свима који су учествовали у куповини новогодишњих поклона, међу којима су: „Романијапутеви“ , „Станкос“ , „Телетина“, „Чајевић комерц“, „Јан комерц“, „Кафе Лукус“, Завод за форензичку психијатрију Соколац и општина Соколац.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.