Вијест, да је на аутобуској станици у приградском насељу Ниша, Доњој Врежини, непознати човјек прексиноћ покушао да киднапује дјевојчицу, узнемрила је Нишлије.

Прва помисао била је да је ријеч о манијаку Нинославу Јовановићу, познатијем под именом Малчански берберин који је 20. децембра отео дванаестогодишњу Монику Каримановић из Ниша.

Полиција је послије десетак дана успјела, уз помоћ грађана да у селу Пасјача код Ниша, лоцира мањика и ослободи дјевојчицу, али је он игром случаја умакао. Потрага за њим је још жешће кренула, те и полиција и жандармерија претреса ширу околину Ниша ка Пироту, потом подручје Сврљига и Књажевца.

Већ 14. дана ни трага ни гласа од Јовановића, а у међувремену напетост међу грађанима расте.

– Тачно је да је била дојава за отмицу дјевојчице код Вржине. Вјерујемо да се ту не ради о Малчанском берберину. Наше провјере указују више да је неко под дејством алкохола, враћајући се са новогодишњег славља, хтио неслано да се нашали па је изазвано узнемирење грађана. Потрага ће бити настављена све док манијак не буде ухваћен и драгоцјена нам је помоћ грађана мада има различитих дојава. Добијамо, на примјер, дојаве да је Јовановић виђен у околним градовма, па чак и у Њемачкој. Провјеравамо сваку информацију, али за сада нема резулатата – кажу из полиције.

Незванично се сазнаје да је родбина манијака пријавила његов нестанак још 28. јуна, али није тражен јер у то вријеме није било сумње да је починио било какво кривично дјело.

Мјештани села око Ниша, Сврљига, Књажевца, гдје се претпоставља да манијак може да се сакрије, живе у страху. Ноћу не гасе свјетла, дочекују и испараћају женску дјецу, проносе се разне гласине.

Полиција претражује сваку напуштену кућу, колибу, салаш па се чепрка чак и око свјежих хумки на гробљима. Манијак је послије бјекства из Пасјаче, нажалост, умакао и од онда му се губи сваки траг, пише Ало.