Пред Вишим судом у Нишу 29. маја ће почети суђење Нинославу Јовановићу (47), осумњиченом за свирепу отмицу дванаестогодишње дјевојчице коју је 20. децембра прошле године отео на путу до школе.

Јовановић, познатији као Малчански берберин, након невиђене полицијске потјере ухапшен је 5. јануара ове године на гробљу у родном селу Малча и од тада се налази у притвору. Више јавно тужилаштво је против њега подигло оптужницу још крајем марта, али се на њу Јовановић жалио, негирајући да је дјевојчицу злостављао на начин описан у оптужном акту.

У Вишем суду је потврђено да је заказано припремно рочиште у кривичном поступку против Јовановића јер је Апелациони суд одбацио његову жалбу на рјешење о потврђивању оптужнице. С обзиром на природу кривичног дјела које му се ставља на терет, те околност да је његова жртва дијете, детаљи оптужнице нису познати, а јавност ће бити искључена са суђења све до објављивања пресуде.

Суђењу у својству оштећених имају право да присуствују и родитељи отете дванаестогодишњакиње, али они још нису одлучили хоће ли се појавити на главном претресу.

“Не знам да ли би иједна мајка могла да поднесе да се нађе очи у очи са монструмом који јој је на такав начин повредио дијете. Бол који осјећамо је за цијели живот, и ништа га не може промијенити. Нисам сигурна да сам спремна да будем на суђењу, ако скупим храброст, ако моје срце буде могло да издржи, можда ћу и отићи на суд. Оно што највише желим је да се то све што прије заврши, да све то оставимо иза нас а да он добије максималну казну”, каже Александра, мајка отете дјевојчице, пише Телеграф.