Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије у Сокоцу другог дана Божића.

Литургија ће бити служена од 9.00 часова.

Служењем бденија у три манастира и шест храмова, налагањем и паљењем бадњака у њиховим портама на Бадњи дан у понедјељак, 6. јануара, на подручју општине Соколац свештенство Српске православне цркве и вјерници почеће припреме за прослављање Божића.

У Манастиру Пресвете Богородице у Кнежини на Бадњи дан вечерње богослужење почиње у 18.00 часова, а Света божићна литургија и причешће у поноћ између 6. и 7. јануара.

У Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији на Бадњи дан вечерење са налагањем бадњака почиње од 19.00 часова, а Света литургија и причешће у поноћ.

У Манастиру Свете Тројице у Озерковићима на Бадњи дан служење царских часова почиње у 6.00 часова, литургије Светог Василија Великог у 8.00 часова, велико повечерје, освештање и паљење бадњака у 16.30 часова, божићно јутрење у 23.00 часа, а потом поноћна литургија Светог Јована Златоустог.

У Цркви Светог пророка Илије у Сокоцу на Бадњи дан Света литургија почиње у 9.00 часова, богослужење и налагање бадњака у 17.00 часова, а Света литургија у поноћ.

На Бадњи дан вечерње богослужење и освештање бадњака у Цркви Свете Петке на Малом Зејтинлику почеће у 16.00 часова, вечерње и налагање бадњака у црквама на Јасику, у Ћаваринама и на Стјеницама у 19.00 часова и у храму у Видрићима у 20.00 часова.

Старјешина Цркве Светог пророка Илије /Романијске Лазарице/ протојереј Илија Чупић навео је у божићној честитки да је међу вјерницима Српске православне цркве више него икада потребан мир Божији који једино може да се изгради добром вољом.

„Позивам вас браћо и сестре да имате снаге да опростите једни другима, као што је и Богомладенац својим рођењем опростио свима нама, цијелом свијету, да се мир Божији зацари прво у душама нашим, а онда и међу нама“, поручио је протојереј Чупић.

Он је у божићној честитки, заједно са братством храма, пожелио да Христово рођење донесе радост и мир у душе и домове вјерника, те да тај мир дарује и свој завађеној браћи, посебно оној у Црној Гори.